tisdag 16 november 2010

Ni som är nöjda vad driver er?


Är något jag tänker ofta på...Ni som är kvar på posten tex(jag jobbade där när jag var typ 15) har vänner som är kvar. Jag är yoga lärare nu på heltid & det var länge en dröm. Men blickar redan vidare -Vad skall hända sen? Jag älskar mitt jobb men är nyfiken på mer...Ständigt. Funderar på teater till våren osv.
Är det bra eller dåligt att vilja ha mer? Att alltid vara på väg? Vad tycker ni?

11 kommentarer:

 1. Jag tror man antingen är en sökare eller så är man det inte. Fast många stannar nog kvar på jobbet år efter år för att det är annat i livet som är viktigt-jobbet e inte allt....men jag är som du-rastlös.

  SvaraRadera
 2. Det är endast de egna ögonen som kan avgöra en sådan sak :) Känner man för att cykla, så ska man cykla helt enkelt.

  Ibland kan jag vara avundsjuk på dem som har allt utstakat, vad mycket vånda och tvivel man skulle slippa. Och vad mycket tid man skulle bespara sig. En sådan person "hittar rätt" bara en gång och verkar nöjd med det, men fy vad långtråkigt i längden. Vi som är på väg har uppfyllt flera mål, men har svårt att känna harmoni i det. Det är som att lyckan aldrig infinner sig vid målet, utan den triggas snarare av att man har saker på gång. Två olika sätt att finna tillfredställelse på helt enkelt, så kör på! :)

  SvaraRadera
 3. jag tycker nog det är bra med visioner, drömmar och en längtan. Att inte bara nöja sig utan att vilja mer. :) Kramar

  SvaraRadera
 4. Hehe, lev vidare, hellre ångra det man gjort, än att ångra det man aldrig gjorde!
  Själv är jag bara 23 och känns som att jag har levt ett helt liv redan, på både gott och ont iof..

  SvaraRadera
 5. Tack för era tankar! Ibland är det bra att få lite utanförmigsjälv perspektiv på sig själv;)
  KRAM&KÄRLEK

  SvaraRadera
 6. Funderar ofta i sådana banor. Jag tittar ofta vidare och efter mer. Övertalar mig själv att det är en del av mitt liv. Att jag behöver näring på det sättet. :-)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag kan bli lite stressad av min pojkvän. Han vill alltid någonting annat. Eller mer kanske.. han tycks alltid sträva efter andra saker. Det behöver inte vara jobbmässigt alltid men det finns en strävande ådra i honom som gör mig orolig. Kanske är jkag rädd att han ska komma på att han vill ha något annat än mig? Å andra sidan är jag nog ganska likadan själv. Skillnaden är att jag inte säger det. jag tänker det. Det är en ständig procss i mitt huvud om saker jag vill uppnå, bli och komma åt. I slutändan så tror jag nog ändå att det är väldigt viktigt att vilja mer. Att inte stanna upp och vara nöjd. Det betyder inte att man en gång vartannat år behöver ändra hela sitt liv. Men att drömma ger en ett go som man behöver för att klara vardagen.

  SvaraRadera
 8. Ooooh...där hittade du min akilleshäl... Ägnar orimligt mycket tid åt just detta då och då, och ändå kommer jag ingenstans. Ibland VILL jag kunna vara nöjd, men ibland skrämmer det mig gränslöst. Vad ska man då leva för, när man sitter här och är nöjd? Otroligt trassliga tankar och jag lovar att återkomma när jag har något vettigt att säga...

  SvaraRadera
 9. Nu har jag inte läst de andras kommentarer, men jag tror på att drivkraften till att vilja uppleva mer än vad man redan uppnått kan vara ett ypperligt sätt för att ständigt utvecklas. Vem vill stagnera? Så fortsätta förverkliga dig själv "Oroshjärta"!

  SvaraRadera
 10. Det undrar jag också. Är ständigt rastlös och vill något annat och nytt.

  SvaraRadera
 11. såklart, du är välkommen att låna så mycket du orkar hihi :D kramar

  SvaraRadera